pondělí 20. listopadu 2017

Lívance z řepy s kozím sýrem, rukolou a ořechy

K nelibosti dětí dnes opět recept se řepou.  Kombinace řepných lívanečků a kozího sýry s medem a ořechy a nahořklou rukolou je velká dobrota a my všichni, co jsme se  už se řepou skamarádili,  jsme prostě nadšení!  V tomhle škaredém šeru co začíná už ve tři a nepříjemné zimě, která je od rána,  nám navíc těsto v barvě ibalginu zvedne náladu. A možná pak ani nebudeme potřebovat ty ibalginy, protože toto jídlo je kromě toho že je rychlé a skvělé i zdravé. Upozorňuji jen, že řepu na lívance je nuté předem upéct. Nejlépe den předem. Jednoduše ji zabalíme do alobalu a cca hodinu na 180 C pečeme. Necháme vychladnout.


2 menší  pečené řepy, 250 g pohankové mouky, 1 vejce, lžíce medu, špetka soli, 300 ml vody
k podávání: Kozí sýr rozmíchaný v troše kysané smetany (trošku soli a pepře), vlašské ořechy, med, rukola

řepu rozmixujeme na pyré, přidáme mouku, vejce, med, sůl a vodu ( je možné pak - pokud se nám zdá těsto husté, ještě trošku doředit)

Na pánvi potřené tukem smažíme lívanečky. Tyto pak potřeme sýrem se smetanou, posypeme rukolou a ořechy a zakápneme medem. Tak jednoduché to je.

2 komentáře:

  1. Moc se snažím přijít jí na chuť - bohužel ji mám spojenou se školní jidelnou, fleky a odporným rizotem 😀- ale se mi to nedaří ... a kozím sýrem to pro mě nevylepším 😀😀 . Každopádně se nevzdávám - momentálně v lednici čekají čtyři uvařené kousky 😉

    OdpovědětVymazat