neděle 19. března 2017

Americké lívance

Jsou rychle hotové a strašně vděčné.  Zvlášť, když si děcka přivedou návštěvu a vy máte doma tak maximálně obal od čokolády Milka, kterou jste jim potají snědli včera večer u televize...No prostě musíte zahájit rychlou akci. Těsto je raz dva, smažení taky a pak - poskládáte je na sebe, potřete třeba marmeládou, nebo proložíte ovocem s mascarpone, kysanou smetanou a medem, polijete javorovým sirupem, uděláte si je na slano, no prostě jak se vám chce. Myslím že se u nás na chvíli vykašlem na palačinky a poletí místo nich tito krasavci, ze kterých se dají stavět věžičky plněné vším možným. Není k tomu co  víc dodat. Víkendová pohodová snídaně nebo pohodová večeře či svačina. Recept je z časopisu Apetit.

170 g hladké mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžíce krupicového cukru, 2 velká vejce, 350 ml mléka, 2 lžíce másla

Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl smícháme v míse. Vajíčka rozšleháme s mlékem. Přidáme do mouky a  metlou vymícháme v hustší těsto. Na konci přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého). Těsto necháme 10 minut odpočinout. Pak na pánvi kterou vytíráme máslem smažíme malé lívanečky. Musíme na ně dávat pozor, smaží se rychle.


4 komentáře:

  1. Jůů, bomba! Smažit čalapinky mě neba, takže určitě brzy zkusím tyhle krásné lívanečky. Na sladkou večeři pro děti jsou jako stvořené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, jde to mnohem líp! a navíc - těsto vydrží v lednici do rána! Takže člověk může dělat luxusní snídani

      Vymazat
  2. Opravdu tam patří lžíce prdopeče? Nemá to být lžička?

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají bezvadně. Javorový sirup je pro americkou kuchyni příznačný. Zrovna se teď v květnu do USA chystám, tak snad se mi podaří ochutnat nějaký podobný recept přímo od zdroje :)

    OdpovědětVymazat