středa 13. srpna 2014

Calzone s grilovaným masem a zeleninou

Je to sice "jen" další varianta pizzy, ale taky snadný a chutný způsob spotřebování např. grilovaného masa, nebo posledního rajčátka či papriky...prostě co máte doma. Letos hodně grilujeme a ne vždy všechno sníme, tak takto jsem se k receptu dostala  a následně ho zařadila do oblíbených. Moc tomu přispívání na blog nedávám, já vím, ale když já jsem pořád mimo kuchyni. Teď jsme doma třetí den a už začínám slýchat stesky po školce a škole, protože trávit den s někým tak nemožným, jako je vlastní matka, je opravdu těžké. Na tom se výjimečně shodnou oba potomci. Vlastně  je to opravdu jedna z mála věcí, na které se shodnou. Jinak musím dokola poslouchat nadzvukové pištění, popřípadě soudcovat, kdo si začal či nezačal....,  taky musím oblíkat barbíny a stavět kuličkové dráhy.  A musím pořád dokola vyrábět domácí ledňáky. A máta nestačí dorůstat tak rychle, aby jí bylo dost na mou spotřebu Mojita . Prostě je to léto - i s dětmi doma - bezva, no ne?

7 g sušeného droždí, 235 ml teplé vody, lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 310 g mouky, vejce na potření

Náplň: 2 žíce rajčatového pyré, koření na pizzu, osmahnutá cuketa (lilek) a papriky, grilované maso, parmazán a ricotta (1 balení)  a lístky bazalky

Strouhaný parmazán smícháme s ricottou a lístky bazalky. Přidáme osmahnutou zeleninu a maso.
Těsto si připravíme v pekárně, nebo takto: v míse promícháme sypké části a postupně přidáváme vodu a hněteme těsto. Na moukou posypaném vále hněteme asi pět minut, až je těsto pružné. Dáme do misky vytřené lžící oleje, přikryjeme a necháme kynout 40 minut. Mělo by zdvojnásobit objem. Pak rozválíme, potřeme směsí rajčatového pyré a koření na pizzu a přidáme nápň z orestované a ochucené zeleniny a masa. Z těta můžeme udělat roládu, nebo vyválet dva kruhy a do jejich středu přidat vždy půl náplně. Poté kruh přehneme a vidličkou přilepíme okraje.  Potřeme vajíčkem. Ve vyhřáté troubě pečeme na 200 C cca 30 minut.