pátek 16. srpna 2013

Rozmarýnové grissini s olivovým olejem

Taky už vám ve schránce přistávají letáky nabízející všemožné papírenské zboží typu "Hurá do školy"?  I když už do školy dávno nechodím, mám ze zralých jeřabin a nákupů v papírnictví stažený žaludek. A letos vlastně právem, protože Vojta nastupuje do první třídy.
Zatím si ale ještě míním užívat prázdnin a grilování a koupání v bazénku a nicnedělání a nikamnemusení. Aby bylo na podzim nač vzpomínat. No a jedna z moc dobrých a takřka bezpracných zábav může být třeba šoulání těchto výborných italských tyček, které jste si možná dávali na dovolené.
A nepotřebujete k nim takřka nic...
Ještě pozor, pro návštěvu dělejte rovnou z dvojité dávky, protože jsem z jedné dávky měla asi 15 tyček...což tak akorát  pokrylo domácí potřebu.
A uzavřené v nádobě je můžete uchovat...třeba měsíc!!!

220 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžíce prášku do pečiva, 3 lžíce olivového oleje, 120 ml vody, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, sezamové semínko nebo mák na posypání (anebo taky nic)

Troubu předehřejeme na 200 C. Z uvedených surovin vymícháme těsto - prvně smícháme sypké pak přidáme tekuté. Z těsta si uděláme bochánek  a z něj nože ukrajujeme po částech. Z každé uválíme a ušouláme co nejhezčí tyčku. Tyčky skládáme vedle sebe na plech vystlaný pečícím papírem. Nemusíme ani dělat veliké mezery, moc nenabudou. Grissini pak potřeme trochou olivového oleje, posypeme čím chceme a pečeme dozlatova.

13 komentářů:

  1. To vypadá fakt skvěle, asi budu muset nadělat do zásoby a pak chodit užírat :)

    http://bezlepkovebrno.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To je sranda, práve dnes sa na nich chystám! Čakáme totiž návštevu. Síce mám v pláne skúsiť tento recept http://cuocadolce.blogspot.cz/2012/01/grissini-vasen-italskych-kralu.html, ale keďže píšeš, že jedna dávka nestačí, pridám asi ešte jedny podľa Teba, Vandi ;) Krásny zvyšok leta, užívaj a aj ja budem, mňa totiž od septembra čaká návrat do prac. procesu a Vašíka školka, takže žalúdok určite stiahnutý bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jedna dávka nestačí. U nás zmizela, co se tatínek vrátil z práce :-)
      už si namyslel kmínové....

      Vymazat
  3. Už jsem zkoušela ty klasické, příště zkusím se sušenými rajčaty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je osvědčená klasika, která snad nikdy nezklame:) A rozmarýn je moje nejoblíbenější ingredience:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to moc krásně a hlavně správně prázdninově :) V dohledné době se o to pokusím :)))

    OdpovědětVymazat
  6. ...zbožňuji Tvé počteníčko a recepty jak by smet :-)Věrka

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, tyhle rozmarýnové jsem taky dělala (ještě v hlubokých dobách s lepkem) a byly úžasné. A rozechvění žaludku chápu, nástup do školy je velikou změnou. Ale s tvým nadhledem a smyslem pro humor všechno zvládnete!

    OdpovědětVymazat
  8. Luxusní blog díky za inspirace

    OdpovědětVymazat
  9. VYZKOUŠELI JSME:
    http://anda-h.blogspot.cz/2013/11/peceme.html
    díky

    OdpovědětVymazat