pátek 26. července 2013

Rajčata pečená s fetou, bylinkami a křupavou strouhankou

Zahýbejte nosem. Cítíte tu vůni pečených rajčat? Sladkou vůni pečeného česneku, sýra a bylinek? Ne? Vím jak by se vám dalo pomoci...Naplňte si těmito rajčaty vlastní troubu a za deset minut máte vůně plnou kuchyni. A ještě k tomu máte úžasnou rychlou letní večeři!
Takto si prosím pěkně zpříjemňujeme historicky prvních ( a doufám že ne posledních) pár dnů bez obou dětí. Babička s dědečkem je odvezli na dovolenou. Haleluja!

Množství si prosím  upravte, pokud děláte jako předkrm, stačí uvedené, pokud jako večeři, rozhodněte se jak velký máte hlad:-)

3 rajčata, půl lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregana, 80 g strouhanky, lžička nasekaného česneku, 80 g fety (když nemáte fetu, vražte tam balkán:-), 1 a 1/2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř dle chuti

Troubu předehřejeme na 180 C. Na plech vystlaný pečícím papírem položíme 1 cm tlusté plátky rajčat. V misce smícháme všechny ingredience kromě strouhanky. Tuto sýrovou směs s bylinkami a olejem naklademe na rajčata a zasypeme trochou strouhanky. Pečeme kolem 20 minut.

11 komentářů:

  1. Tak to musím určitě udělat, úplně tu vůni cítím!!! Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. chutné a rychlé je to moc. Prostě letní ideál:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vandi, takhle podobně to děláme s lilkem, tak příště prubnu i rajčata, protože vypadají překrásně.

    OdpovědětVymazat
  4. Já zase ten lilek. Dělávám cuketu s kozím sýrem - závitky, lilek tak různě, ale takto jsem ho ještě nezkusila. Je jasný že bude výbornej!

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluju k bezdětné pohodě a dodávám, že s tímmhle báječně voňavým receptem fakt nebudu čekat až na příští léto :-) Až nám tchán donese první misku těch nejlepších rajčat ve střední Evropě, bude tvůj recept tím prvním, jak s nimi naložím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už jsou doma, ale hezké to bylo. Budu ráda když zkusíš - myslím že budou chutnat. A jsou bez lepku:-) když teda použiješ speciální strouhanku:-)

      Vymazat
  6. No tak tohle je bomba, chystám se to udělat, co nejdříve, mám tu rozbalený balkán :) A hlavně milujeme rajčata, která jsou tepelně opracovaná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo ty nejjednodušší věci mívají největší efekt:-) ať chutná!

      Vymazat
    2. omylem jsem místo oregána použila provensálské bylinky a místo fety balkán... jo a taky jsem tam dala 4 stroužky česneku ♥♥♥ Výborné to bylo i tak - miluju teplá rajčata :)

      Vymazat
  7. Feta je jeden z nejlepších sýrů, ale s balkánem to může taky chutnat skvěle :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkusila jsem už i balkán a je to dobré tak jako tak

      Vymazat