čtvrtek 10. května 2012

Kuře v balíčku

Zas taková jednoduchá nádhera. Šťavnatější už to být prostě nemůže! Péct různě zabalené maso samozřejmě není až takový vynález, ale tahle jednoduchá verze stojí za to. Slanina předá masu přesně  tolik chuti, abyste měli pocit, že sedíte na nějaké úžasné grilovačce, i když jste právě maso vytáhli z trouby a je všední den. Když se pak celý den s dětmi potloukáte po místních pískovištích, uvítáte již nachystané balíčky, které vytáhnete z lednice, mrsknete to trouby a je hotovo.
Česnek, mouka, paprika a máslo. Nic víc není potřeba. Vlastně alobal a pečící papír...a pak samozřejmě čerstvý chlebík a okurky. Ale víc už fakt nepotřebujete. Jo a časopisu Albert děkuju za připomenutí zapomenutého receptu! Tak výborné jídlo a přitom  stačí taková blbost...:-)

1 kuře, 4 - 5 stroužků česneku, sůl, 1 lžíce sladké papriky, mouka, slanina na plátky, máslo, pečící papír, alobal, chléb, okurky

Kuře rozdělíme na jednotlivé porce, česnek utřeme pomocí nože. Kuře posolíme a potřeme česnekovou  matlanicí. Pak kuře obalíme v mouce, do které jsme nasypali lžíci papriky. Na plát alobalu položíme ještě pečící papír, na něj plátek másla, plátek (či plátky dle libosti a roz...jezenosti) slaniny, na to kuře a opět ho přikryjeme slaninou. Zabalíme v úhledný, těsný balíček (alobal zahýbáme nahoru, aby šťáva netekla ven). Pečeme na 180 C hodinu a půl.

13 komentářů:

  1. Pro mě je toto typické jídlo, co by miloval můj muž. Resp. bude milovat. Resp. já budu milovat toto jídlo, když jej uvaří můj muž. Resp. mého vařícího muže. Resp. sem se do toho nějak zamotala.
    Pomilováníhodné. Každopádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš fuk, hlavně že bude na stole. To jídlo. Rozhodně

      Vymazat
  2. Zařadím do jídelníčku v nejbližší době. Rodině bude určitě chutnat. Budu muset Alberty projít ještě jednou a důkladněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je myslím teď z posledního Alberta

      Vymazat
  3. Hmm tak to bych si hned teď dala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dík, aspoň máš důvod to vyzkoušet:-)

      Vymazat
  4. mňaam, to by som si aj ja dala :)

    OdpovědětVymazat
  5. To není fér ... zveřejňovat příspěvky o jídle po šesté hodině, kdy už nejím....


    ještě, že máme kuchyň (a lednici) až ve druhém patře!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taťáno, to víš, vyfotím, sním, pak vyvěsím na blogu. A my večeříme v šest:-) Možná přestěhuji lednici to jiného patra, dobrý tip na dietu...

      Vymazat
  6. Upečeno, snězeno. Bylo to moc dobré! Díky za recept!

    OdpovědětVymazat