středa 18. dubna 2012

Fajitas z kuřecího masa

Koření na fajitas seženete už skoro všude (výborné je z Marks and Spencer), tortilly taky, takže už jen naplánovat, kdy si tuhle výbornou a zároveň celkem rychlou večeři (oběd) uděláte. Já vím, že to není nijak převratný recept, ale stojí zato vyzkoušet si to koření!

1 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžičky chilli (nebo míň), 1 lžička soli, 1 lžička červené papriky, 1 lžička cukru, 3/4  nadrcené bujonové kostky (kuřecí a nejlépe Natura nebo Allnatura z DM), 1/2 lžičky sušeného cibulového prášku, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky cayennského pepře, 1/4 lžičky kmínu

kuřecí prsa, červená a žlutá paprika, červená cibule nakrájená na středně velké kousky, salát, tortilly, zakysaná smetana

kuřecí prsa nakrájíte na tenčí proužky a obalíte v kořenící směsi. Na pánvi je osmahnete, později přidáte cibuli a papriky nakrájené na proužky (maso se dělá asi 10 minut). Mezitím si buď v troubě nebo v mikrovlnce nahřejete tortilly, na ně pak dáte list salátu,  směs masa a paprik, a zakápnete kysanou smetanou.

2 komentáře:

  1. Tak to já tam musím mít i guacamole :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mnam, tohle delame doma moc radi :)

    OdpovědětVymazat