čtvrtek 5. dubna 2012

Arašidové bonbony

Tak nevím jak u vás, ale u nás špatné. Všichni leží s různými druhy rýmy, kašle a horeček. Po třech týdnech jsem se donutila navštívit dokonce doktora. Na vaření není chuť a nálada. Ale přece jen, měla jsem naplánováno udělat mamince k svátku domácí bonboniéru. A protože se svátek nedá odložit, šlo se na to. Bonbóny jsou výborné díky kombinaci slaného arašidového másla, cukru a čokolády. Kdo má rád Snickers, jistě chápe...Je to rychlé, je to dobré, je to extrakalorické.

 na asi 30 kusů: 150 g burákového másla, 200 g cukru moučka, 35 g burizonů, 50 g másla
čokoláda a kousek ztuženého tuku

Máslo s burákovým máslem rozpustíme na ohni. Do mísy nasypeme cukr a burizony, poté zalijeme rozpuštěnou směsí. Z hmoty děláme kuličky a ty potom obalujeme v rozpuštěné čokoládě. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.

6 komentářů:

  1. Vandi,
    už nebudu jíst nikdy nic jinýho než tyhle bonbónky s čokoládou! :-D To budou u nás slaďoučké Velikonoce! Díky za úžasný receptík.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Že by konečně nějaké dobré uplatnění burákového másla? Namazané na toustu mi totiž fakt nechutná. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi díky, sladké Velikonoce to rozhodně budou. Mary přesně tak, jen když si představím toast v kombinaci s burákovým máslem, mám sucho v krku a dusím se. Nechápu co na tom ti amerikáni mají:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Viděli to on tv, tak z toho hned mají kulturní dědictví ;)

    Tady ty kokina snad musejí chutnat úplně každýmu!

    OdpovědětVymazat
  5. nechápem, prečo používate stužené rastlinné tuky, keď máte maslo. prečo si kaziť jedlo? napadlo ma, či by šlo vypustiť cukor a k arašidovému maslu pridať sladené zahustené mlieko? a bolo by to niečo ako tie burizóny v karamele, len ešte s arašidovým maslo. hmmm.... tak toto si musím spraviť :)

    OdpovědětVymazat
  6. Rastislave, ten kousek ztuženého tuku má svůj smysl a používá se do čokoládové polevy, dobře pak zatuhne a je lesklá. Má zde tedy své opodstatnění a když si projdete moje recepty poznáte, že jsem velký fanoušek másla:-)a jinak u mě tento tuk nenajdete. CO se týká Salka, chuôvě bych o něm nepochybovala, ale spíš jde o to, jak by to naředilo to máslo, nevím jak by pak bonbony držely tvar...záleží na množství...kdyžtak napište jaké byly...AŤ se povedou!

    OdpovědětVymazat