čtvrtek 8. března 2012

Grep a pomeranč s karamelovou krustou

To je jídlo k zešílení! Je to tak strašně dobrý! A zároveň se to prostě nedá jíst. Tedy nedá se to jíst, aniž byste u toho nevypadali jako pračlověk anebo to konzumovali v pláštěnce. Takže závěr je, že návštěvě to nikdy podávat nebudu, abych někoho neuvedla do rozpaků. Dolování vidličkou je asi tak zábavné jako snažit se napíchnout poslední hrášek. Ale stojí to za tu oblemcanou bradu, fakt!
Není k tomu nic potřeba, jen hnědý cukr a koření, hotovo je za deset minut.

hnědý cukr, strouhaný zázvor (sušený), skořice

Namícháte si směs cukru a koření, na rozkrojené poloviny pomerančů a grepů nasypete. V troubě zapněte horní gril, umístěte rošt co nejvíce nahoru a grepy  v ní nechte cca 10 minut. Až cukr karamelizuje, je hotovo. Jí se hned.

4 komentáře:

  1. grep + hnědý zkramelizovný cukr + zázvor = dokonalá kombinace a vůně k zešílení. Hned bych si dala!

    OdpovědětVymazat
  2. to je brutalne kreativne a sexi!!! :-) super napad!

    OdpovědětVymazat
  3. Super, to jsem nikdy ani neviděla.

    OdpovědětVymazat