úterý 1. listopadu 2011

Grilovaný medovorumový ananas

Takhle to dopadne, když pošlete na nákup otce se synem a ten se pedagogicky snaží nechat synka vybrat, kteréže to ovoce bude jíst. Lokální? Sezónní? Pche.  Naštěstí byl ale ananas skvěle vyzrálý a šťavnatý, takže nakonec vlastně celkem dobré zpestření, mezi těmi švestkovými koláči a jablečnými štrůdly. Jo a kdybyste se náhodou chtěli zeptat, tak syn měl samozřejmě verzi bez alkoholu.

ananas, 2 - 3 pomeranče, Bílý rum (v nouzi i Tuzemák), 2 lžíce medu, 30 g  rozpuštěného másla, cukr
kokosová moučka, zakysaná smetana, cukr

Ananas okrájíme a nakrájíme na cca 1,5 cm kolečka. Dřevnaté středy vyřízneme. Z uvedených surovin (první řádek) uděláme marinádu a ananas necháme pár hodin naložený. Pak grilujeme a zbylou marinádu rozehřejeme na sporáku, můžeme ještě přidat cukr. Podává se se lžící oslazené zakysané smetany, posypané kokosem. Vlastně je to taková dezertová Piňa Colada.

1 komentář:

  1. perfektná rýchla inšpirácia, ananás bol geniálny, ďakujem :-)

    OdpovědětVymazat