Takhle to dopadne, když pošlete na nákup otce se synem a ten se pedagogicky snaží nechat synka vybrat, kteréže to ovoce bude jíst. Lokální? Sezónní? Pche. Naštěstí byl ale ananas skvěle vyzrálý a šťavnatý, takže nakonec vlastně celkem dobré zpestření, mezi těmi švestkovými koláči a jablečnými štrůdly. Jo a kdybyste se náhodou chtěli zeptat, tak syn měl samozřejmě verzi bez alkoholu.
ananas, 2 - 3 pomeranče, Bílý rum (v nouzi i Tuzemák), 2 lžíce medu, 30 g rozpuštěného másla, cukr
kokosová moučka, zakysaná smetana, cukr
Ananas okrájíme a nakrájíme na cca 1,5 cm kolečka. Dřevnaté středy vyřízneme. Z uvedených surovin (první řádek) uděláme marinádu a ananas necháme pár hodin naložený. Pak grilujeme a zbylou marinádu rozehřejeme na sporáku, můžeme ještě přidat cukr. Podává se se lžící oslazené zakysané smetany, posypané kokosem. Vlastně je to taková dezertová Piňa Colada.
perfektná rýchla inšpirácia, ananás bol geniálny, ďakujem :-)
OdpovědětVymazat