středa 14. září 2011

Cuketová roláda



Další z milionu existujících způsobů jak se zbavit přemíry cuket. A myslím, že roláda, narozdíl od všech cuketových nákypů a buchet, vypadá efektněji.  Je to rychlé a jí se to studené. A nezbyde to.


2 střední cukety, 6 vajec, 50 ml smetany ke šlehání, šunka, 200g tvrdého sýra, česnek podle chuti, sůl, pepř, 150g pomazánkového másla bez příchuti ,150g zakysané smetany(tvarohu), bylinky



Cuketu nastrouháme i se slupkou, necháme 20 minut odstát. Pořádně cuketu vyždímáme, co to jde. Pak se přidají žloutky, smetana, šunka, česnek, sůl a pepř. Z bílků se špetkou soli ušleháte sníh a  jemně, aby sníh nespadl, vmícháte k cuketové směsi.  Směs se natře na plech s pečícím papírem a peče se 15 až 20 minut na 220 C. Sesune se i s papírem na rovnou podložku, ještě horké se i s papírem sroluje a nechá vychladnout.  Pak rozšleháte máslo se smetanou a bylinkami dle libosti, potřete a zabalíte. V lednici necháte ztuhnout.


My jsme půlku snědli neztuhnutou, bylo to neestetické, ale nutné. Druhý den byla roláda krásně tuhá a pevná. Ale asi by bývalo stačilo počkat dvě hodiny...



Žádné komentáře:

Okomentovat