čtvrtek 4. srpna 2011

Eton Mess

Tenhle recept, který je ze stránek Apetitu, mě naprosto dostal. Mohla bych těchto pohárů sníst nejmíň osm za sebou. Jednoduché, nevím proč mě to nenapadlo. Už při pouhém psaní o něm se mi sbíhají sliny.
3 bílky, 175 g cukru krupice, cca půl kila jahod, 570 ml smetany ke šlehání - ušlehané, lžíce moučkového cukru




Bílky ušleháme do pěny, pak po lžičkách zašleháme krupicový cukr a šleháme dotuha. Suší se na 120 C asi hodinu a půl. Polovinu jahod rozmixujeme a propasírujeme s cukrem. Zbylé jahody nakrájíme a vrstvíme: jahody, pyré, rozlámané pusinky a šlehačka.

1 komentář:

  1. Paráda, jako od mravnější verze Stařenky Oggové :-)! Na můj vkus moc šlehání, to mi nejde. Recept nechám uzrát.

    Svaťa D. jako Anonym

    OdpovědětVymazat